Kocaeli' nde, son 5 yılda " Girişimcilik sertifikasını" alan 714 kişiden 300' ü kendi işletmelerini kurdu.

*KOSGEB – Doğu Marmara Kalkınma Ajansı - Gebze Ticaret Odası – KİMEDER Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 240 girişimci sertifikasını törenle aldı.

*Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 2010 yılından bu yana Gebze Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için 27 sınıf açılarak, 780 kişiye eğitim verildiğini ifade etti. Çiler, eğitimleri başarı ile tamamlayarak sertifika alan 714 kişiden yaklaşık 300 kişinin kendi işletmesini kurarak iş dünyasına katıldığını belirtti.

KOSGEB – Doğu Marmara Kalkınma Ajansı - Gebze Ticaret Odası – KİMEDER Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan, yeni dönem 240 girişimci sertifikasını törenle aldı.

Oluşturulma Tarihi : 23.10.2015

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak işletmelerin kurulması ve istihdamın arttırılması amacıyla, KOSGEB – Doğu Marmara Kalkınma Ajansı - Gebze Ticaret Odası – KİMEDER Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 240 girişimci sertifikasını törenle aldı.

Sertifika törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Başkanı Sn. Recep Biçer, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, KOSGEB Kocaeli Müdürü Atacan Yücelen, Kocaeli protokol temsilcileri, basın mensupları, KOBİ temsilcileri ve girişimciler katıldı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer ise, küresel sorun olan işsizliğin çözümünün KOBİ'lerin güçlenmesiyle gerçekleşeceğinin altını çizerek,  ülkemizin 2023 hedefine ulaşması için ekonominin can damarı olan KOBİ'lere verilen desteğin süreceğini vurguladı. KOSGEB Başkanı, Ülkemizde sanayinin kalbi olan Kocaeli ilimizde faaliyet gösteren iki müdürlüğümüz vasıtasıyla, KOBİ’lerimize ve girişimcilerimize KOSGEB destekleri kapsamında 45 Milyon TL’ye yakın destek verildiğini ifade etti.

Başkan Biçer, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilere, işletmelerini kurarken oldukça dikkatli davranmalarını, eğitimde karşılarına çıkan hususlara dikkat ederek, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurmalarını tavsiye etti.

Törende, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, girişimcisi olmayan bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma ve başarı yakalama şansı olmadığını ifade etti. Bakan Işık, girişimcilik alanındaki devlet destekleri ve yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.  Girişimcilik, yenilikçilik ve istikrar kavramlarının önemine değinen Işık, KOSGEB’e ve Gebze Ticaret Odasına bölgeye ve girişimcilere önemli hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları, Bakan Fikri Işık, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler tarafından törenle takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından İletişim Uzmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu sunumuyla "Başarıya Giden Yolda Girişimcilik" semineri gerçekleştirildi. Tavukçuoğlu, girişimciliğin önemi ve dünyadaki başarılı örnekleri kendine has keyifli üslubuyla katılımcılarla paylaştı.