KOSGEB Başkanından Süpriz İşletme Ziyaretleri...Geziyor, görüyor...

*KOSGEB Başkanı Recep Biçer, İşletmeleri ziyaret ederek KOSGEB desteklerini anlatmaya devam ediyor.

*Elektral Elektromekanik San ve Tic. A.Ş. ; 1978 yılında kurulan işletme, İzmir A.O.S.B.’de 3 tesis ve toplam 17.000 m² kapalı alanı ile üretim yaparak, senede 1 milyonun üzerinde yüksek teknolojili Elektronik Cihaz imalatı gerçekleştiriyor.

*Kozmopolitan Gıda San. ve Tic. A.Ş., Yerinde depolama ve satış yöntemiyle bugün tüm dünyada, kendi kategorisinde önemli markalar arasında sayılan işletmedir.

*Recep Biçer, göreve geldiği günden bu yana hem işletmelerin KOSGEB’i tanımaları hem de kurum personellerinin motivasyonunun artırılması açısından bizzat KOSGEB Müdürlüğü personelleri ile birlikte işletme ziyaretleri yaparak KOSGEB’in desteklerini anlatıyor.

*KOSGEB Başkanı, bu kez de 26-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında İzmir’de bulunan KOBİ’leri ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında, Elektral Elektromekanik San ve Tic. A.Ş. - Kozmopolitan Gıda San. ve Tic. A.Ş. -  Ersencer Müh. Mak. Gemi. İnş. San. ve Tic. A.Ş. -  Standart Grup MMS Modüler ve Mobil Sis. San. ve Tic. Ltd. Şti. işletmelerini ziyaret etti.

Elektral Elektromekanik San ve Tic. A.Ş. ; 1978 yılında kurulan işletme, İzmir A.O.S.B.’de 3 tesis ve toplam 17.000 m² kapalı alanı ile üretim yaparak, senede 1 milyonun üzerinde yüksek teknolojili Elektronik Cihaz imalatı gerçekleştiriyor. İşletme KOSGEB’in Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında bulunan Endüstriyel Uygulama Proje Desteğini alarak, projesini başarılı bir şekilde tamamladı.

Kozmopolitan Gıda San. ve Tic. A.Ş. ; 2009 yılında, başta ABD, Kanada ve Asya pasifik ülkelerine zeytinyağı ve geleneksel Türk Tarım ürünlerini ihraç etmek amacıyla kurulmuş olan ve 2012 yılında KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında Küresel Doğan Girişimci kategorisinde birincilik ödülü almaya layık görülen Kozmopolitan Gıda San. ve Tic. A.Ş., Yerinde depolama ve satış yöntemiyle bugün tüm dünyada, kendi kategorisinde önemli markalar arasında sayılan işletmedir. 2013 yılında, zeytinyağı kategorisinde, Nielsen Raporlarına göre ABD'de 12. sırada yer aldı.

Ersencer Müh. Mak. Gemi. İnş. San. ve Tic. A.Ş. ; KOSGEB Başkanı Recep Biçer, maden ocağı tesislerinde kullanılan iş makinelerine yönelik mühendislik hizmeti sunan ve pazarında Türkiye’nin en eski firmalarından biri olan; Ersencer Müh. Mak. Gemi. İnş. San. ve Tic. A.Ş.’yi de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşletme, KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında ilk prototipi olan TALPA LH-217 modeliyle madenlerde kullanılan ilk yerli yükleyici üretme başarısını göstermiş olup ardından Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile bu başarısını sürdürerek bugün artık madencilik sektöründe kullanılmak üzere değişik ebat ve özelliklerde müşteri talebine yönelik iş makinesi üreten bir işletme noktasına geldi.

Standart GrupMMS Modüler ve Mobil Sis. San. ve Tic. Ltd. Şti. ; Başkan Biçer,2014 yılı KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında “Yılın Küresel Doğan Girişimcisi” kategorisinde finalist olarak ilk beş arasına girme başarısı gösteren Standart Grup MMS Modüler ve Mobil Sis. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni de ziyaret etti. Ziyaret edilen işletme, 12 üretim tesisi ile Ortadoğu, Afrika ve Avrupa bölgelerinin çok uluslu en büyük entegre yapı sistemleri grubunu oluşturuyor. İki ana merkezi Türkiye ve Dubai’de bulunan, çok uluslu entegre yapıya sahip Standart Grup, hızlı, akıllı, kaliteli, sağlam hafif çelik yapılar, modüler ve mobil sistemler tasarlayan, üreten ve kurulumu gerçekleştiren bir işletme olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.